2010

In het afstudeer jaar van SintLucas zijn wij een mini onderneming begonnen met de naam Pim, deze naam staat voor Passievolle Innovatieve Meiden. Pim, een mannelijke naam en de snor, staat symbool voor emancipatie in de ondernemers wereld. Een groep jonge vrouwen, die zonder enige hulp van mannen, met succes, een product op de markt hebben gebracht. Een symbool waarmee we de mensen in eerste instantie op het verkeerde been zetten om zo de kans te krijgen om onszelf te kunnen bewijzen als vrouwen. SintLucas te Boxtel steunt samen met organisatie Jong Ondernemen ieder afstudeerjaar het ondernemerschap voor studenten. Dit gaat geheel vrijwillig en deze onderneming wordt naast de normale schooluren onderhouden.

Ons product Tei dit is een oplossing voor het gebruikte theezakje na het zetten van een kopje thee.
Het metalen thee-ei heeft als inspiratie gewerkt, de Tei is een plastic wit ei dat open en dicht kan worden geklikt. De bovenzijde van het ei is voorzien van een snede waardoor het label van het theezakje past, hierdoor blijft het zakje hangen en kan er op reguliere manier thee worden gezet. Na het zetten van de thee kan het ei weer worden gesloten en is het zakje uit het zicht. Door het gebruikte zakje op deze luchtdichte manier te verpakken, droogt het zakje niet uit waardoor deze nog eens gebruikt kan worden voor een volgend kopje thee.

Met dit product heeft Pim aardig wat prijzen in de wacht weten te slepen en hebben we diverse titels ontvangen, bijvoorbeeld: tot twee keer toe beste onderneming van provincie Brabant, beste onderneming van Nederland 2010 en we zijn als 4e geëindigd op de Europese finale in Sardinië – Italië.

Publicaties:

Punt-uit
Netwerkschool
MBO raad
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Omroep Brabant